Į ką atkreipti dėmesį renkantis apgyvendinimo įstaigą atostogoms

tipai

Kambarių kategorijos:

Standard Room – pats paprasčiausias kambarys, kuriame būtinai bus lovos ir vonios kambarys.

R.O.H. Standard Room (Run of the house) – pats paprasčiausias standartinis kambarys, kuris gali būti viename iš viešbučio teritorijoje esančių pastatų.Jame būtinai bus lovos ir vonios kambarys.

Family Room – du gretimi kambariai skirti šeimai. Kiekviename iš jų įprastai stovi dvi lovos.

Executive Room – erdvus kambarys, orientuotas į verslo žmones.

Junior Suite – kambario plotas, palyginus su standartiniu kambariu – didesnis. Kambarys padalintas į dvi zonas: miegamąją ir svetainės.

Suite – kambarių tipas, kuris laikomas geresniu negu aukščiau minėtieji. Tai dviejų erdvių kambarys, puikiai įrengtas, jame gausu baldų, dažnai su dviem vonios kambariais.

Deluxe Suite, Excellence Suite – Siūlomi du arba trys kambariai, tačiau jie kur kas didesni. Dažniausiai yra sūkurinė vonia, didžiulė terasa arba balkonas.

King Suite, Presidential Suite – pati aukščiausia Suite tipo kambarių klasė. Dažniausiai šiuose kambariuose būna du miegamieji, svetainė, darbo kabinetas, du vonios kambariai, nemokamas vynas ir vaisiai.

Villa – atskiras, vieno arba dviejų aukštų, 3–6 kambarių namelis su didele svetaine, puikiai įrengtais miegamaisiais ir keliais vonios kambariais. Gali būti individualus baseinas.

Apartamentai – juose gali būti nuo vieno iki trijų miegamųjų kambarių, svetainė, sujungta su virtuvėle, ir vonios kambarys. Viename miegamajame įprastai gali miegoti du žmonės.

Studio – standartinio tipo kambarys, padalintas į dvi zonas – miegamąjį ir svetainę, sujungtą su virtuvėlės kampeliu. Priklausomai nuo viešbučio, virtuvėlėse gali būti indų ir stalo įrankių.

Kambarių tipai:

DBL /TWIN (double room/twin room) – dvivietis kambarys su viena dviviete lova arba su dviem atskiromis vienvietėmis lovomis;

DBL+EXB – (double room with extra bed) – dvivietis kambarys su viena dviviete (arba dviem vienvietėmis) ir viena papildoma vienviete lova.

TRPL – (triple room) – kambarys trims asmenims, įprastai su trimis atskiromis vienvietėmis lovomis.

SGL – (single room) – vienvietis kambarys. Dažniausiai tai įprastas dvivietis kambarys su dviem atskiromis lovomis arba viena didele lova, tik jame apgyvendinamas vienas žmogus.

DBL+2CHD – (double room and 2 children) – standartinis dvivietis kambarys su viena dviviete arba dviem atskiromis lovomis bei dar viena papildoma lova.

Vaizdas pro langą

Sea View – kambarys su vaizdu į jūrą. Vaizdas gali būti tiesioginis arba šoninis (dalinis).

Sea Side View – kambarys su vaizdu į jūros pusę. Dažnai juose tiesioginio vaizdo į jūrą nėra, jį gali užstoti pastatai ar augmenija.

Garden View – kambarys su vaizdu į sodą arba vidinę viešbučio teritoriją, kurioje žaliuoja įvairūs augalai.

Mountain view – kambarys su vaizdu į kalnus.

Pool View – kambarys su vaizdu į baseiną.

Back View – kambarys su vaizdu į gatvę arba galinį kiemą.

Front View – kambarys pirmoje viešbučio pastatų linijoje, bet nebūtinai su tiesioginiu vaizdu į jūrą.

Maitinimo tipas

RO (Room only) – be maitinimo.

BB (Bed & Breakfast) – pusryčiai (švediškas stalas), arbata, kava, vanduo – nemokamai.

HB (Half Board) – pusryčiai ir vakarienė (švediškas stalas), nemokami gėrimai: kava, arbata (arba kiti gaivieji gėrimai) pusryčių metu. Vakarienės metu visi gėrimai – už papildomą mokestį.

HB+ (Half Board Plus) – pusryčiai ir vakarienė (švediškas stalas). Vietinės gamybos alkoholiniai ir gaivieji gėrimai pusryčių ir vakarienės metu – nemokamai.

HBS (Half Board Superior) – pusryčiai ir vakarienė, šampanas atvykus.

FB (Full Board) – pusryčiai, pietūs ir vakarienė (švediškas stalas). Per pietus ir vakarienę visi gėrimai už papildomą mokestį.

FB+ (Full Board Plus) – pusryčiai, pietūs ir vakarienė (švediškas stalas), valgio metu – nemokami gėrimai.

AI (All inclusive) – viskas įskaičiuota: pusryčiai, pietūs ir vakarienė, alkoholiniai ir gaivieji vietinės gamybos gėrimai.

UAI (Ultra All Inclusive) – viskas įskaičiuota. Importiniai alkoholiniai gėrimai ir papildomos paslaugos – administracijos nuožiūra. Importinių alkoholinių gėrimų asortimentą nustato viešbučio administracija.

HCAI (High Class All Inclusive) – viskas nemokamai, išskyrus: parduotuves, telefoną, gydytojo ir kirpyklos paslaugas, kai kurias vandens sporto rūšis ir povandeninį nardymą.

Įprastai pusryčiai, pietūs ir vakarienė – švediškas stalas, kartais a la carte arba porcijomis.

Švediškas stalas – tai maisto (dažnai ir gėrimų) pateikimo būdas, kai svečiai patys įsideda maistą, įsipila šaltų ir karštų gėrimų. Etiketas leidžia nesilaikyti patiekalų valgymo eiliškumo. Priklausomai nuo gyventojų skaičiaus viešbutyje, kartais maistas gali būti dalinamas porcijomis.

A la carte – maisto pasirinkimas pagal pateiktą valgiaraštį. Dažniausiai viešbučiuose, turinčiuose a la carte restoranus, vakarienei vietą reikia užsisakyti iš anksto (bent prieš 1 dieną).

Reklama

1 mintis apie “Į ką atkreipti dėmesį renkantis apgyvendinimo įstaigą atostogoms

  1. Atgalinė nuoroda: Pigūs skrydžių bilietai iš Vilniaus į Milaną tik nuo 19,98€ į abi puses! – Kur dabar?

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Connecting to %s